čtvrtek 28. března 2013

Zahrádka – rady pro naše čtenáře




Víte i z mých článků, že pobyt v přírodě Vám přináší mnoho zdravé energie pro tělo i ducha. Všichni třeba nemají možnost zahrádky a pachtění v uvozovkách na své hlíně, ale ti co mají, dávám zde pár návodů, ale i ti jen panelákoví ve svých truhlících na oknech a balkonech  mohou využít některé tyto rady.


V prvé řadě se řiďte  Lunárními fázemi Měsíce, naše babičky to dodržovaly a vyplatilo se jim to, patří to do harmonie přírody. Tedy: 

Jedlé části, které rostou nad zemí, se vysévají při dorůstajícím Měsíci.
Jedlé části, které rostou pod zemí (brambory, mrkev, atd.) se vysévají při ubývajícím Měsíci.

Nyní Vám dám návod, na správné střídání plodin na své zahrádce a to v tříletém cyklu i s plánem hnojení:

                     I rok                                    II rok                                        III rok

Záhon A  Košťáloviny                     Kořenová zelenina                 Luskoviny
                 Na  podzim přihnojit       Dva týdny před výsevem     Před výsevem lehce
                hnojem i v granulách.      vpravit miner. hnojivo.          povápnit.

Záhon B  Kořenová zelenina           Luskoviny                                   Košťáloviny


Záhon C  Luskoviny                         Košťáloviny                               Kořenová zelenina


A ještě pár rad na přírodní postřiky dle starých receptur:

Přeslička polní – 1kg čerstvé nati/ 10l vody – Ředění 1: 10 proti houbovým chorobám

Kopřiva – 1kg čerstvé nati / 5l vody – Neředěný proti mšicím, ředění 1:10 k oživení  půdy

Bez černý – 1kg čerstvých listí / 10l vody – Neředěný k zapuzení hrabošů

Česnek – 700g rozsek. Stroužků / 10l vody – Neředěný na roztoče jahodníkového a
                                                                                     houbových chorob                             
Reveň – 1kg listů / 10l vody – Neředěný na černou mšici na fazolích      

Cibule – 50g slupek / 10l vody – Neředěný k postřiku nemocných pokojových rostlin     a   rovněž na vrtuli mrkvovou                                                                                                                                              
                                                                                                                  
Přeji našim čtenářům mnoho radosti na Duchu i těle, hlavně ve spojení s přírodou jste svobodní.                                                          

Téměř ztracená božská kultura se opět vrací. Shen Yun obnovuje 5000 let čínské civilizace. 
http://www.youtube.com/watch?v=UoWc77XbBV8&feature=player_embedded                                                                       

  A něco pro relax - Duchové přírody      



úterý 26. března 2013

Pobyt v přírodě zvyšuje tvořivost

 

Pokud si chcete vylepšit tvořivé uvažování, možná je na čase vyšlápnout si do přírody.
Vědci z Univerzity Utah a Univerzity Kansas totiž přišli na to, že osoby, které strávily čtyři dny turistikou v divoké přírodě bez mobilního telefonu či jiných elektronických zařízení, si vedli v tvořivostních testech o plných padesát procent lépe než ostatní účastníci.
 
foto autor

„Tohle nám ukazuje, že být v kontaktu s přírodou má skutečné, měřitelné přínosy pro tvořivé řešení problémů. Nic takového nikdy předtím nebylo formálně demonstrováno,“ uvedl v tiskovém prohlášení spoluautor studie David Strayer a dodává: „Pohřbít se za počítačem 24 hodin denně může mít své následky, a ty lze napravit procházkou do přírody.“
Jak tedy výzkum vypadal? Padesát šest účastníků výzkumu si vyrazilo na výšlapy do přírody, aniž by si s sebou mohli vzít jakoukoliv elektroniku. Čtařiadvacet z nich prošlo testem tvořivosti ještě před výletem a dvaatřicet jich bylo testováno po čtyřech dnech výpravy. Test spočíval v řešení slovních asociací. V průměru ti, kdo prošli testem po výletu, zodpověděli správně 6,08 otázek z deseti, zatímco ti, kteří do přírody nevyrazili, jen 4,14 dotazů z deseti. 

Z výsledku ovšem není jasné, zda k lepšímu skóre přispěl pobyt v přírodě, odpočinek od technologie - anebo obojí. Mnoho studií již prokázalo přínosy trávení času v přírodě a tak je možné, že venkovní prostředí skutečně má na lidi příznivé účinky.
Část mozku, o které se vědci domnívají, že ji používáme pro tvořivé přemýšlení, se unavuje neustálým zpracováváním několika úloh při použití technologie. Odpočinek od počítačů a telefonů tak může být přesně to, co účastníci výletu potřebovali.
„Naše moderní společnost je plná náhlých událostí (reklamy, sirény, troubení, zvonění telefonu, alarmy, televize atd.), které se zmocňují naši pozornosti. Naopak přírodní prostředí je spojováno s jemným půvabem, který umožňuje, aby se náš výkonný systém pozornosti dobil,“ píší autoři studie.


pátek 22. března 2013

Turbína Mazenauer



Turbína Mazenauer kombinuje technologii, jež  je využívaná rovněž v přírodě v podobě vírů – tornád, myslím , že autor vycházel od vynálezce Schaubergera.  Tento stroj vlastně vytváří rovněž pomocí dvoukuželového rotoru tornádo, jedná se tedy o princip implozivní. Nastartování motoru se děje pomocí startéru a po jeho roztočení na stanovené otáčky, již turbína pracuje samostatně a startér může být vypnut. Konstrukce turbíny jak můžete vidět, je velmi jednoduchá, je zde jen jedna rotační součástka a energie motoru by mohla být pak převedena do generátoru na výrobu el. energie.

foto-autor Mazenauer

Jak systém funguje.
Startér uvede rotor turbíny do pohybu na určenou rychlost. Ve stroji je vzduch nasáván na straně menšího průměru a stlačen do nejužšího prostoru rotoru, kde se nasávaný vzduch rovněž ohřeje a pokračuje dál ve spirálové cestě v rozšířeném rotoru, kde se vzduch ochlazuje, motor velmi dobře kopíruje přírodní zákony tornáda.
Po uvedení rotoru do otáček, tento začne samovolně zrychlovat z důvodu  imploze, při rozpínaní a zvětšení teploty stlačeného vzduchu, nesmí pracovat bez zatížení, jelikož jeho samovolné zrychlování by turbínu zničilo.
Nemci tvrdí ,že 56cm rotor jim dosáhl výkonu 36 Kw/h.

Další zdroje, které již dávno tuto technologii propagovaly:
http://evg-ars.narod.ru/new_page_6.htm
http://evg-ars.narod.ru/new_page_1.htm
Proč by se tyto technologie měly propagovat a vyvíjet k dokonalosti, vždyť lépe se dá zbohatnout a pěstovat si instituce na parních (atomových ), solárních a větrných elektrárnách, tak nádherně zapadajících a zkrášlující  přírodu.
Odkaz na novější článek: http://energieupramene.blogspot.cz/2013/04/vortexova-elektrarna.html

čtvrtek 21. března 2013

Obama a jeho ochranka



Ve Washingtonu se konala konference 4.4.2012 za projevu  amerického prezidenta a byla samozřejmě natáčena. Digitální fotoaparáty mají tu vlastnost, že vidí i to, co běžné lidské oko nevidí a tedy i tuto postavičku ochranky přítomní neviděli. Ať je to hra světel, nebo skutečnost, video je zajímavé.

pátek 15. března 2013

Finanční systém – silová mřížka




Systémy společné  lidské mysli  jsou energie, jež napájí  energetické různé  mřížky. Tok energie je těmito programy organizován lidským myšlením. Lidstvo je napojeno na několik energetických mřížek, jež jsou produktem lidí a základ jejich energie je v Síle, která vše tvoří. Máme těchto energetických mřížek několik, emocionální, duchovní, soucítící, která je nejsilnější, astrální, ale  jako hlavní si nyní vezměme finanční silovou mřížku dnešního systému. 


Jak se ona  tedy projevuje v běžném životě?Většinou je spojena úzce  na emocionální mřížku – strach z nedostatku financí, ztráty zaměstnání.  Rozhodnete se např., že prodáte staré auto a koupíte nějaké novější. Váš známý vám sdělí, že prodává auto. Je to třeba Audi A6. Víte, že existuje, ale nikdy by vás nenapadlo si ho koupit. Známý vám ho ukáže, nechá vás svést v tomto autě . Auto se vám líbí a začnete uvažovat o tom, že ho koupíte. Najednou se začnete potkávat s lidmi, kteří toto auto mají, nebo měli. Jedete autem z práce domů a cestou jich několik potkáte. Přijdete domů, zapnete televizi, dávají pořad o historii vozů Audi  a když otevřete svůj oblíbený časopis, je tam velká reklama na tyto vozy. Každý program Systému společné  lidské mysli je napojen na specifické energetické mřížky, my lidé je zásobujeme tvůrčí energií (tvůrčí je i v případě, kdy je vlastně úplně destruktivní) a tak jsme buď přitahováni, nebo odpuzováni do různých situací a událostí v našem životě. Lidská emocionální pole energií jsou polarizována  a platí zde normální fyzikální zákony. Opačné polarity se mohou přitahovat a stejné naopak odpuzovat(viz „Pravda o životě trochu jinak  http://energieupramene.blogspot.cz/2011/06/pravda-o-zivote-trochu-jinak.html  ). Příkladem je obyčejný zákon schválnosti nebo případy, kdy něco moc chceme, ale je to pro nás nedosažitelné.
Energetické mřížky, právě proto, že z nich jednotlivé programy Systému společné  lidské mysli čerpají energii, vytvářejí dojem uzavřených interaktivních systémů, kde energie podléhá nutnosti určité rovnováhy. Znamená to, že musí být zásobeny dostatečným množstvím energie, jinak ztrácí dynamiku a schopnost podporovat příslušné programy všech mřížek.
Jedním z nyní nejdůležitějších programů dnešního Systému  je Finanční silová mřížka. Je vlastně základní a nosnou energetickou centrálou pro celý systém všech energetických mřížek. Tato mřížka bude nejdéle odolávat překódování pro vstup energie Síly. Je pravděpodobné, že ani nepůjde překódovat, bude potřeba ji vyčerpat tak, že energie, které ji zásobují, budou přesměrovány do jiných mřížek, které budou mít schopnost způsobit její nerovnováhu do té míry, že postupně zkolabuje, což je dnešní projev finanční destabilizace. Proč je to tak obtížné? Finanční silová mřížka udržuje globální vůli Elit uchovat si permanentní kontrolu nad lidskou rodinou, aby sloužila jejich programu moci. Naše vůle přežít, dosáhnout důstojné ekonomické úrovně existence ve společnosti, ambice našeho profesního či politického růstu v rámci kariéry, touha vlastnit majetek a tím moc, to jsou hlavní překážky v odstavení této mřížky od energie. Vypadá to jako začarovaný kruh. A on to také je začarovaný kruh. Lidstvo se v něm pohybuje po celou existenci v systému energetických mřížek, tedy od začátku své civilizační éry. Cesta z tohoto kruhu existuje. Neznamená to, že se musíme vzdát svých civilizačních výdobytků, vrátit k primitivnímu způsobu života, k prvobytně pospolným strukturám hierarchie společnosti a podobným praktikám, které určité skupiny lidí považují za cestu jedinou a začínají je oživovat. Tou cestou je to, co bylo řešeno výše. Dovolit energii Síly (viz http://energieupramene.blogspot.cz/2013/01/sila-jeji-uchopeni.html a příslušející články)  vstoupit do našeho lidského kolektivního myšlení. Mnozí spoléhají na jakousi pomoc zvenčí, na zásah mimozemských civilizací a podobně. Žádná pomoc zvenčí toto nedokáže. Aktivity externích ras a entit nám mohou pomoci v orientaci v Systému Hierarchie a tak i v systému mřížek, mohou nám objasnit podrobnosti o evolučním  vývoji, ale nic víc.
Jediná cesta je napojit se na Sílu, na tu hlavní energii Vesmíru a  našeho života, uchopit ji v srdci, citu. Změny musí přijít skrze nás – nás všechny. Vypadá to jako utopie, či fantazie, ale tyto změny již probíhají. Dějí se pomalu, aby lidská kolektivní mysl nezkolabovala, ale dějí se a nakonec z toho začarovaného kruhu vystoupíme. Budeme jiní, navrch stejní, ale uvnitř jiní a bude to změna pozitivní. Finanční silová mřížka  pak zkolabuje a posílí se jiné důležitější energetické  mřížky jako emocionální (mentální), soucitu,  tak duchovní, jež  zasahuje až do astrální sféry systému a celý stávající systém změníme.

čtvrtek 14. března 2013

Hybrid auto na vzduch



Na jsme využili příležitosti popovídat si s Karimem Mokkadem, vedoucím projektu HYbrid Air v rámci skupiny Peugeot Citroën.

Jakým způsobem  váš systém konkrétně pracuje?
K.M.: Při brzdění a zpomalování vozu se rekuperuje energie. Ta je hydraulickými měniči převáděna, tedy hydraulické měniče způsobují cirkulaci oleje. Olej se dostane do akumulátoru a tlačí na píst, píst stlačuje vzduch. Jakmile se uvolní píst a vzduch se dekomprimuje, stlačí olej, který jde do hydraulického motoru, který je prostřednictvím převodovky spojen s koly a točí je. Hydraulický motor se točí oběma směry, tedy když auto jede setrvačností či brzdí, motor se točí jedním směrem, jakmile se nádrž naplní, točí se zpět. Systém rekuperuje energii velice rychle a velmi často, za míň než 10 s. Energii můžeme rekuperovat v 95 % případů zpomalování nebo brzdění. Ve městě to umožní ušetřit až 45 % paliva. Ekvivalent energie, která se uložena uvnitř, je 150 kJ, což sice není moc, ale výkon je až 30 kW. Je to proto, že máme přístup k této energii rychle a často, což umožňuje snížit spotřebu. Pokud bychom ovšem chtěli využít jen energii stlačeného vzduchu s vypnutým benzínovým motorem, ujeli bychom jen asi 500 metrů. Protože ale můžeme používat tuto energii velice často, dosáhneme stejné spotřeby jako u elektrického hybridu, ale za míň peněz.

Stlačování vzduchu je energeticky náročná činnost. Jak vychází energetická bilance pohonu HYbrid Air proti klasickému HEV, tedy elektrickému hybridu s baterií?
K.M.: Tato otázka souvisí s tou předcházející. Nepoužíváme vzduch z kompresoru, který dáme do motoru. Jediná věc, kterou děláme je, že energie, která se ztrácí při brzdění a zpomalování,používáme pomocí hydraulického systému pro stlačení vzduchu(zdůrazňuji hydraulického, protože u vozu závislém na kompresoru, se hydraulika nepoužívá). Energetická bilance je tedy obdobná jako u elektrického systému. Zde je tedy výhoda našeho systému vyplývající ze způsobu, jakým skladujeme a rekuperujeme energii, který je efektivnější než u elektrického systému, právě díky hydraulice.

Kdy bychom se mohli dočkat prvních HYbrid Air aut na trhu?
K.M.: První vozy vybavené touto technologií budou na trhu od roku 2016.
Předpokládám správně, že HYbrid Air vozy budou moct být výrazně levnější než klasická hybridní vozidla vybavená drahou baterií? Jak tuto cenu odhadujete?
K.M.: Ano, ve srovnání s klasickými hybridními vozy bude tato technologie asi o polovinu levnější.


Dobro - Zlo



Vidím z různých komentářů, že toto téma je věčné a pohledů různé, proto jsem na toto téma dal výroky známých osobností i možná životních pravd. Spíše celou problematiku bych pojal jedinou touto větou:
Bůh dal lidem pokrm, čert kuchaře.



Na člověku jedině dobré je, jeho dobrá vůle.
Immanuel Kant
Lidé si uvědomují dobro pomaleji než zlo.
Titus Livius
Všichni lidé jsou špatní, dokud je nutnost nepřivede k tomu, aby byli dobří.
Niccolo Machiavelli
Nejhorší chorobou kterou svět trpí, není síla zlých, ale slabost dobrých.
Romain Rolland
Proti krajnímu zlu je třeba užít krajních prostředků.
Latinská přísloví
Když z domu vyženeš zlo, nečekej, že dobro se ti tam samo nastěhuje.
Čečenská přísloví
Ďábla můžeš v devíti kostelech světit, anděl z něho nebude.
Francouzská přísloví
Je iluzí domnívat se, že po zlu musí nutně přijít dobro.
Michel de Montaigne
Zlo není opakem dobra, je jen jeho překážkou.
Avicenna
Vždycky čiň dobro. Některé lidi to potěší a zbytek ohromí.
Mark Twain
Jaké zlo budete tolerovat záleží na tom, po jakém dobru toužíte.
Richard Sennett

Kořenem všeho zla je nedostatek poznání.
Konfucius
Cit člověka je tupější na dobro než na zlo.
Titus Livius
Nic není samo o sobě ani dobré ani špatné. Záleží na tom, co si o tom myslíme.
William Shakespeare
Základní podmínkou dobrého života v obci jest vláda zákonů, nikoli lidí.
Aristotelés
Dobro pokouší člověka stejně silně jako zlo.
Jean Dutourd
Kolik je v člověku dobroty, tolik je v něm života.
Ralph Waldo Emerson
Dobro, které může člověk vykonat, je prý neomezené, pokud mu nezáleží na tom, kdo z toho bude mít prospěch.
Robert Fulghum


Dobrý je jen ten, kdo za to nic nechce.
Ján Johanides
Člověk, který zlé hovoří, liší se od toho, který zlé koná, jen nedostatkem odvahy.
Marcus Fabius Quintilianus
Zlo může být vyloučeno jen dobrem.
Konfucius
Abychom mohli být dobří, musí být ostatní přesvědčeni, že na nás nemohou být beztrestně zlí.
Francois de la Rochefoucauld
Hlupák není dost zlomyslný, aby mohl být skutečně dobrý.
Francois de la Rochefoucauld
Doopravdy laskaví jsou pouze lidé vnitřně silní a pevní. Ti, kteří se laskavými jeví, jsou obyčejně jen slaboši, a jejich laskavost se snadno změní v bezohlednost.
Francois de la Rochefoucauld
Radost z konání dobra je jediným opravdovým štěstím.
Lev Nikolajevič Tolstoj
I dobro na špatném místě je k ničemu.
N.N.
Lidé jsou ze tří čtvrtin zlí. Ta poslední čtvrtina ujde.
Aristide Maillol
Všechno zlo v životě pochází z duševní prázdnoty, nudy, lenosti, a to vše je nevyhnutelné, když si člověk zvykne žít na účet druhých.
Anton Pavlovič Čechov


Pomyslete, kolik rozumu a energie se vynakládá na to, aby se lidem ukázalo, jak jsou špatní. A představte si, že by se všechna ta energie vydala na to, aby se lidem ukázalo, co je v nich dobrého.
Maxim Gorkij
Dlouhodobý styk s věcmi dobrými i špatnými probouzí k nim náklonnost.
Lucius Annaeus Seneca
Dlouhý styk se zlem stejně jako s dobrem vede k tomu, že v něm člověk nalezne zalíbení.
Lucius Annaeus Seneca
Špatným je třeba nazvat toho, kdo je dobrý kvůli vlastnímu prospěchu.
Publilius Syrus

Dobro projde často beze stopy, zlo za sebou táhne následky.
Knut Hamsun
Zlo se vždy rodí tam, kde schází láska.
Hermann Hesse
Člověk je dobrý, to jen lidé jsou špatní.
Erich Kästner


neděle 10. března 2013

Bruce Lipton – naše genetika




Náš stálý přispěvovatel Jiří Svoboda zaslal přepis videa s panem Brucem Liptonem. Rád jej zde otiskuji pro získávání dalších nových informací, jak s nimi naložíte, je již Vaše svobodná vůle.
 
09.02.2013
Bruce Lipton:
Ako jedlo ktoré jeme, ovplyvňuje našu genetiku

Vedecký pohľad na to, ako jedlo ktoré jeme, mení našu DNA a na akom princípe. Jde vidět, že jídlo má daleko větší vliv na naše těla, než jsme si mysleli.
So zmenením vnímania toho čo pozorujeme, sa mení naša DNA. To vyvracia současnou rozšířenou teorii, že sme závislí na našich “zdedených” génoch
a že DNA ako takú nieje možné zmeniť .

Jde o porozumění tomu, co nazýváme microRNA (miRNA). Vznikl nový vědecký směr, který se nazývá  EPIGENETIKA (NADGENETIKA).
Zkoumáním DNA kmenových buněk bylo mj. zjištěno, že prostředí je „přeložené“ buňkou a informace z okolí jsou použité na výběr a aktivaci genů. Při hledání odpovědi na otázku, co ve skutečnosti mění „načítání“ genu, a kam vstupuje miRNA bylo zjištěno, že právě miRNA je tím epigenetickým mechanismem, protože právě miRNA se spojuje s chromozomy a mění „načítání“ genu. Takže program jednoho genu může být upravený tak, aby vytvořil tisíce různých proteinů z toho stejného modrotisku (plánu) na základě této epigenetické modifikace.

Dlouho jsme si mysleli, když jíme jídlo, tak ho náš trávící systém rozloží a také že vaření rozloží živ věci anebo mrazení a to všechno neutralizuje všechny aspekty jídla tak, že můžeme použít jídlo jen jako stavební bloky. Ale bylo objeveno něco nového a to je o miRNA.

Zjistili jsme, že molekuly v jídle, které jíme jsou „načítané“ naším trávícím systémem.  A přenesené do našich vlastních buněk a potom regulují naši vlastní genetiku.

Takže to znamená, že se stáváte tím, co jíte. A nyní toto zjištění má vědecký základ.  Jídlem, které jíme si měníme naše vlastní genetické načítání. Existuje vědecká studie „Ingested plant microRNAs regulace gene expression in animals“.   Autoři jsou Henré Vauchrete a Yves Chupeau z institutu Jean-Pierre Bourgina ve Versailles.  Jejich vědecká práce byla poprvé zveřejněna 25.10.2011. Oba vědci studovali vlivy miRNA v asijském způsobu stravování. Zjistili, že miRNA se nerozloží v trávícím systému, ale prostupují žaludeční stěnou do krevního řečiště.Tato informace je pro nás důležitá zvláště proto, že nyní probíhá rozmach používání geneticky modifikovaných potravin. Jejich konzumací naše tělo načítá epigenetické miRNA, o kterých nemá žádné vědomosti, které nikdy předtím nebyly v našem stravování anebo na naší planetě.

Jaké jsou následky změnění naší genetiky neznámými miRNA?  No, to brzy zjistíme. A zde je jeden velmi důležitý bod této vědecké studie.
Je lhostejné, jak jídlo tepelně upravujete, protože miRNA jsou velmi malé molekuly a velmi stabilní. Ttyto  molekuly se nerozkládají,
takže vždy do těla dostáváte aktivní, geneticky regulované molekuly z jídla, které jíte.  Dobrý nápad je zamyslet se teď nad jídlem, které jíte.

Celý koncept ve skutečnosti říká: „Pro lepší svět, lepší lidstvo a lepší zdraví pro nás samotné důležité, že se musíme vrátit k přirozené stravě, začít konzumovat syrovou stravu kdykoli je to možné.  Přestat jíst průmyslově zpracovávané, chemicky a tepelně „upravované“ potraviny, protože
chemické informace z petrochemikálií mění genetické „načítání“ našeho těla a to na druhou stranu také mění miRNA jídla, které jíte.
To má významný vliv na Vaši biologii, genetiku a Vaše zdraví. A nyní jsme zjistili, že to není pouze myšlenka, ale prokázaný vědecký fakt.
Víme, že informace molekuly z jídla jsou načítány naším trávícím systémem, vstupují do našeho krevního řečiště a potom následně ovlivňují naši genetiku
s tímto uvědoměním.

Myslete předtím, než budete jíst. Jezte opatrně, starejte se o svoje zdraví, vraťte se k přirozené stravě, k přirozeným jídlům. Právě toto syrové, přirozené jídlo vytvořilo lidstvo a zdraví, které nás všechny inspiruje.

Děkuji.

Bruce Lipton   

sobota 9. března 2013

David Icke III. část.


LEV JIŹ NEDŔÍMÁ

Třetí část přednášky Davida Ickeho z roku 2012 - Globální agenda. Jak vše, o čem jste dosud slyšeli, souvisí s našimi životy

čtvrtek 7. března 2013

Darujete řezané květy?




Prečo naši slovanskí predkovia nedarovali rezané kvety
autor NEVŠEDKO dátum 3. MÁJ 2012

Naši predkovia vedeli, že odtrhnutý kvet sa snaží prežiť bez koreňov a tým pádom vysáva životnú energiu z okolitého prostredia, čiže aj z ľudí, zvierat a ďalších rastlín. Mimochodom, preto sa ani liečivé byliny nesušili v obytných miestnostiach.
Bulharská veštkyňa Vanga odmietla prijať vo svojom dome človeka, ktorý jej priniesol kyticu kvetov. “Prečo mi nosíš domov smrť?” spýtala sa. Ak jej niekto chcel dať kvety, mohol jej priniesť kvetinu v kvetináči. Vanga hovorila: “Odtrhnutý kvet je symbol smrti, veď je zbavený schopnosti žiť.”
Na Kube napríklad vidno rezané kvety iba na cintoríne a polícia môže uložiť pokutu za odtrhnuté kvety.

Tradícia darovania rezaných čerstvých kvetov k nám prišla spolu s kresťanstvom. Hlavne byzantskí kňazi vnútili Slovanom tradíciu krášliť izby rezanými kvetmi. Darovať rezané kvety nebol tradičný zvyk Slovanov, čo potvrdzujú historické literárne pramene.
 
Zvyk venovať kytice rezaných kvetov sa spája okrem iného aj s oslavou narodenín, ku ktorej zvyčajne patrí aj torta a sviečky. Zvyk sfúknutia sviečok nám bol takisto vnútený. Sfúknutá sviečka pritom oslávencovi uberá na životnej sile! Veď horiaca sviečka symbolizuje plameň života, a naopak smrť sa často opisuje slovami “až tvoja sviečka dohorí”...

Slunce – nezodpovězené otázky





Velmi doporučuji k prostudování našim členům, zajímavý pohled na některé věci. Neberte to jako Dogma, jen jiný pohled na věci kolem nás, něco bude zapadat, něco ne, to je už na Vás.


Úvod
Skôr než začnete čítať môj článok, jedno upozornenie: Malé dieťa, ktoré ešte nenadobudlo vedomosti v škole, je odkázané na svoj zdravý rozum, svoju chápavosť a na to, čo dokáže vidieť svojimi očami! Ešte aj vtedy, keď dieťa neskôr začne chodiť do školy, zachová si – chvalabohu – ešte veľmi dlho svoj vlastný detský pohľad na vec! Jedného dňa mi moja dcéra položila túto otázku: „Oci, prečo je vesmír taký tmavý a studený, keď je v ňom tak veľa sĺnk?" Nuž, hovorí sa, že deti a blázni vravia pravdu!
Prečítajte si prosím tento článok v tomto zmysle! Dopredu chcem vyhlá-siť, že nie som žiaden zarytý odporca vedy. Naopak! Dôsledne sa držím získa-ných poznatkov vedy, keď ich pokladám za správne, a preto napríklad nepochy-bujem o tom, že nás vesmír je studený ako ľad! V plnom rozsahu dôverujem uvedeným údajom, v zmysle studený ako ľad = má teplotu –270 °C! napriek tomu však, vďaka mojej dcére, si musím položiť nasledujúcu otázku:
Prečo je nás vesmír studený a tma-vý, keď ho vlastne biliardy sĺnk už ce-lé miliardy rokov ustavične zohrieva-jú a keď ho vlastne od samého za-čiatku mali svojim svetlom presvet-liť?


Táto spočiatku naivne a hlúpo vy-znievajúca otázka, ktorú mi položila moja dcéra, má hlbší zmysel, ktorý sa môžem pokúsiť vysvetliť iba touto sta-ťou! Skúste položiť vyššie uvedenú otázku sedemročnému dieťaťu a jeho odpoveď si pozorne vypočujte! Touto otázkou som sa zaoberal veľmi dlhý čas. Ešte viac času ma stálo, pokúsiť sa aspoň približne vypracovať odpovede! Aby som mohol vysvetliť predostretý prob-lém, zdanlivý rozpor, urobil som to, čo by zrejme urobil každý na mojom mies-te! Prelúskal som sa odbornou literatú-rou, ktorú som mal k dispozícii, ale nenašiel som ani len náznak logického vysvetlenia toho, prečo je vesmír stude-ný.
V každom prípade vysvetlenia, kto-ré som našiel, v mojich očiach neboli presvedčivé a už vôbec nie logické, pretože – hrubo povedané – na jednej strane sa tvrdí, že v medzihviezdnom priestore je vákuum a na druhej strane, že teplo a svetlo je vraj transportované zo Slnka na Zem! To je práve ten zistený rozpor! Keďže však napriek všetkému nedokážem pochopiť, prečo slnečný lúč neodovzdáva žiadne teplo a žiadne svetlo svojmu okoliu, v tomto prípade ľadovo studenému vákuu, čím by vlast-ne mal vesmír zohrievať a zosvetliť, tieto odpovede ma nemohli uspokojiť! A pretože vysvetlenia vedy mi nepo-mohli, istý čas som to nechal tak a venoval sa opäť iným témam! Náhoda však chcela, že jedného dňa som narazil na prácu Viktora Schaubergera, ktorej témou bola voda! Oslovený obsahom tejto práce som si zaobstaral ďalšie práce geniálneho syna lesníka a práve v prípade tohto samouka spätého s prírodou, ktorý nikdy – prinajmenšom ako študent – nevidel nejakú univerzitu zvnútra, som v súvislosti so studeným vesmírom našiel, čo som potreboval!
Viktor Schauberger vo svojej ge-niálnej stati „Naša nezmyselná práca" (Viedeň, november 1933) napísal:
„A nad tým všetkým sa od začiatku vznáša Slnko a s mrazivým mlčaním sa prizerá tomuto šialenému počínaniu a zhonu ľudí, ktorí si myslia – veď ako inak pri ich bezprostrednom postoji – že je žeravou guľou.“
Zistenie, ktoré v prvom okamihu – a to je pre Schaubergera typické – vyznieva skutočne dosť bláznivo! Treba však brať vážne skutočnosť, že geniálny syn lesníka svojho času položil vede otázky, na ktoré vtedy nemala uspokoji-vé vysvetlenie a nemá ich dodnes. Ak sa v tomto zmysle pozrieme na skôr cito-vané zistenie Schaubergera, potom sa po dlhšom a dôkladnom premyslení natíska jedna otázka za druhou. Schau-berger však, ako sa to u neho často stávalo, tému „studené Slnko“ vo svojej práci už, žiaľ, nerozobral podrobnejšie. Vo svojej práci nám však predsa posky-tol ešte jednu ďalekosiahlu indíciu.
Citát: „Čo teda slúži tomuto Slnku ako nosič svetla a tepla, keď podľa názoru našich učencov je medzihviezdny priestor vzduchoprázdny?“
 Vzpomeňte na tělesa kolem Slunce a mnohým to hlava nebrala, že takovému žáru není možné  odolat. Že by teorie studeného slunečního záření byla pravdivá a teplo vlastně vzniká až při spojení  paprsků síly Slunce  zodpovídajícím médiem, v našem případě kyslíkem?

Celý zajímavý článek zde:
 http://www.auria.sk/blog/wp-content/uploads/studen%C3%A9_slnko.pdf


úterý 5. března 2013

Sisyfos proti vědě




ETIKA ODBORNÉHO DIALOGU A ČESKÉ HNUTÍ SKEPTIKŮ
Emil Páleš
Je známé, že český klub skeptiků Sisyfos vystupuje proti pseudovědám. Mnohem méně známé je však to, že vystupuje i proti korektnímu vědeckému výzkumu, pokud by tento mohl (byť i nepřímo) vrhat nějaké kladné světlo na ideje zařazené na černou listinu okultních nauk. Členové klubu se snaží takovému výzkumu předem zabránit anebo jej zdiskreditovat. Jako prostředek k tomuto cíli však nevolí oponenturu na odborném fóru, jak by se na akademickou obec slušelo. Nýbrž kuloární intriky, šíření falešných informací mezi akademickými funkcionáři i laiky, zesměšňující útoky ad hominem, zastrašující dopisy těm, kdo na takovém výzkumu spolupracují, a páky institucionálního násilí, jež odepírají finanční dotace, vyznamenání, pracovní místa a možnost publikovat. Nepřispívají k objasnění pravdy žádnými kontrolními studiemi a protiargumenty, ale jejich činnost je ryze destruktivní, ničící práci jiných. Přitom opouštějí všechny zásady vědeckého uvažování i obecně lidské morálky. Principy vědy a racionality jsou zdůrazňovány, pokud se jim hodí – a rychle opouštěny, když mluví ve prospěch protistrany.
Shrnu zde několik případů stejného typu. Dva historické precedenty, tři případy mých kolegů a mé vlastní setkání se skeptickým hnutím. Svůj vlastní případ znám nejlépe, včetně úplného kontextu všech událostí, proto o něm promluvím nejvíce. Tato setkání se odehrála v rozmezí dvaceti let s následujícími osobami, z nichž některé jsou popředními členy skeptického hnutí a další jsou jeho sympatizanty a veřejnými obhájci: český astronom Jiří Grygar, zakladatelé a předsedové Sisyfa Lenka Přibylová, Jiří Heřt a Čeněk Zlatník, Václav Hořejší z Ústavu molekulární genetiky AV ČR, Ivan Blecha z katedry filosofie na univerzitě v Olomouci, Gejza Dohnal z České statistické společnosti. Na Slovensku Igor Kapišinský z Astronomického ústavu SAV a Vladislav Zikmund z Ústavu fyziologie SAV. Přestože opakovaně slýchám, že jsou to „staří blázni, které už nikdo nebere vážně“, nemyslím si to. Pracovníci českých univerzit mají strach a ustupují před nimi, protože prý sedí v grantových komisích rozdělujících dotace. V řadě případů se jim daří deformovat vědu i obecné mínění a poškozovat dobré jméno svých kolegů.
V roce 1801 publikoval William Herschel zprávu pro Královskou společnost, ve které objevil zápornou korelaci mezi skvrnami na slunci a cenami pšenice v Anglii.1 Porovnal historické záznamy o skvrnách i o cenách pšenice a zjistil, že ceny stoupají v čase slunečních minim. Jak dnes víme, jeho pozorování bylo zcela správné.2 Množství sluncem vyzářené energie se mění v jedenáctiletém cyklu a ovlivňuje zemské klima. Dlouhodobá minima sluneční aktivity jako Maunderovo koncem 17. století nebo Wolfovo začátkem 14. století se dávají do souvislosti s ochlazením, nižšími výnosy, hladem a sedláckými vzpourami. Jako objevitel Uranu byl Herschel nejslavnějším astronomem své doby. Přesto byl zesměšněn a umlčen. Donutili ho zrušit a odvolat všechny další projevy na toto téma. Baron Henry Brougham, pozdější lord kancelář jeho Veličenstva, prohlásil tuto myšlenku v Královské společnosti za „velkou absurditu“. Další studie na stejné téma se objevila až o sedmdesát let později. Když se ptáme, proč bylo tak lehké sprovodit ze světa právě tento astrofyzikální objev – je to jeho možná asociace se starou astrologií. Asociace sice falešná, ale politicky účinná – s něčím, co bylo v nemilosti úctyhodných institucí, církevních i akademických.
Zdroj: Celý článek zde: http://www.sophia.sk/sites/default/files/Sisyfos_proti_vede.pdf

Příklad záměrného znehodnocení práce prof. Egellyho, kdy pustili na Youtube i filmy v několika verzích a články o údajném odhalení Egellyho kolečka otisklo okamžitě několik serverů, velmi zajímavé praktiky, viďte, článek o opaku  zde
http://energieupramene.blogspot.cz/search?q=kole%C4%8Dko   
Nebo údajný hoax, tak vehementně popíraný u E-Cat a nestydící veřejným zostouzením  i autora těchto stránek a kydání co největšího hnoje. http://energieupramene.blogspot.cz/2013/05/normal-0-21-potvrzenifunkce-e-cat-zdev.html


pondělí 4. března 2013

Cholesterol

   TAK SI JDU DÁT CHLEBA SE SÁDLEM A K TOMU KOUSEK BŮČKU !!!!!!!!!!!!!!!!



Cholesterol z potravin nemá na zdraví vůbec žádný vliv, říká studie

Nové poznatky bourají představy o cholesterolu. Vyšší hladina znamená delší život. Přívod prostřednictvím potravin nemá ani pozitivní, ani negativní vliv. A i „hodný“ cholesterol škodí.
Nevím, kolik čtenářů serveru Vitalia.cz zaznamenalo nedávno publikované výsledky studie izraelské Beilinsonovy nemocnice v Petach Tikvě, předpokládám ale, že pro ty, kteří se k závěrům studie dostali, byly velkým překvapením. Pětileté studium pacientů ve věku 82 let došlo k závěru, že vyšší hladina cholesterolu znamená u starších lidí delší život. Tedy k naprostému opaku toho, o čem je přesvědčena drtivá většina populace, i lékařů.
Zmiňované závěry nejnovější izraelské studie ale zdaleka nejsou tak ojedinělé, jak by se mohlo zdát. O tom, že pro starší lidi je vyšší hladina cholesterolu jedním z předpokladů vyššího věku, již v minulosti informace zazněly. A nejen o tom. Postupující vědecké poznání a obecně vyšší zájem o studium role cholesterolů v lidském těle došly k závěrům, které v mnohém bourají vžité představy.

Cholesterol z potravin nemá na zdraví vůbec žádný vliv, říká studie

Jednou z prvních prací vyvracejících mýty je například několik let stará mezikontinentální studie Michaela Hertoga (USA), která prokázala, že přívod cholesterolu do těla prostřednictvím potravin nemá na zdraví jedince vůbec žádný vliv – ani pozitivní, ani negativní. Výzkum přitom postihoval jak oblast USA, tak Evropy, ale i třeba Japonska – vždy se stejnými výsledky. Má to svou logiku – cholesterol je totiž pro lidský organismus docela důležitý, a jeho význam je srovnatelný třeba s vitamíny. Zřejmě proto se celkem sofistikovaný lidský organismus nespoléhá na příjem této látky ze stravy, a raději si ji sám vy rábí.
Není divu – cholesterol je základní stavební látka všech tělesných buněk včetně krve, čistý cholesterol je dokonce zhruba patnáctiprocentní součástí mozku a poloviční součástí nadledvinek. Není to tedy takový nepřítel, jakého z něj dělají zejména odpůrci konzumace cholesterolových potravin. Na druhou stranu, i zde platí, že všeho moc škodí. Tedy, že dlouhodobý nadbytek cholesterolu v krvi nebezpečný je, protože se pak usazuje na stěnách cév a podporuje vznik srdečně-cévních onemocnění. Podle zmíněné izraelské studie ale kromě toho také změkčuje tepny a v případě starých lidí je pomáhá udržovat pružné, zatímco v jiných případech způsobuje vysoká hladina LDL (takzvaného „špatného“) cholesterolu kornatění tepen.

Je na vině cholesterol, nebo léky?

Základní a ne zcela dořešenou otázkou v současnosti tak je, co je to vlastně vysoká a co nízká hladina cholesterolu. Také podle amerických lékařů totiž příliš nízká hladina cholesterolu souvisí s rakovinou. V praxi tuto hladinu snižují léky souhrnně nazývané statiny, jenže podle všeho ji snižují až příliš. Uvedené závěry byly zveřejněny v prestižním časopisu American College of Cardiology s tím, že i pro lékaře byly značným rozčarováním.
Autoři studie uvádí nárůst o jeden případ na každých 1000 osob, přičemž předmětem výzkumu bylo 40 000 lidí. Souvislost mezi léčením statiny a vyšším rizikem rakoviny je podle amerických lékařů prokazatelná. Nyní je důležité, zda jde také o přímou souvislost s nízkou hladinou LDL. Odpověď na to není jednoduchá, protože pokusy v tomto směru zatím nebyly provedeny. Autorům studie ale nepřipadá pravděpodobné, že by na vině byly přímo statiny a spíše se kloní k názoru, že nové případy nádorů startuje nízká hladina cholesterolu LDL. Té je ale při léčení dosaženo právě medikamenty. Výsledky sedm let star& eacute; americké studie potvrdil před rokem na základě zkušeností z vlastní praxe i český lékař Jan Hnízdil. „Mám řadu pacientů, u kterých byla náhodně zjištěna vyšší hladina cholesterolu. Oni ale neměli žádné potíže, byli zdraví. Stonat začali, až když brali léky proti cholesterolu. Najednou se objevily bolesti hlavy, únava, zažívací potíže, nespavost…Ukazuje se, že mnohem větším nebezpečím, než lehce zvýšený cholesterol, jsou pro zdravého člověka léky proti němu,“ uvedl tehdy Jan Hnízdil na serveru Vitalia.cz.
Tak či tak, je léčba pomocí statinů zřejmě vhodná jen pro někoho. U osob, u nichž po jejich podání dojde k velkému poklesu zlého cholesterolu (což by mělo být kvitováno s povděkem), se jako vedlejší efekt ukázal významný nárůst případů rakoviny.

Když zlobí „hodný“ cholesterol

To ale stále není vše. Většina lidí ví, že není cholesterol jako cholesterol, a že kromě zlého LDL existuje také „hodný“ HDL cholesterol. Jenže, jak se ukazuje, ne každý hodný cholesterol je opravdu hodný. A je tedy otázkou, zdali je správné jeho hladinu v organismu zvyšovat. Přehled celkem 31 vědeckých prací, publikovaných v poslední době v Journal of the American Medical Association konstatuje, že existuje jen málo důkazů, které by snahu zvyšování hladiny hodného cholesterolu pomocí léků ospravedlňovaly. Některé ze závěrů dokonce svědčí o pravém opaku.
Role hodného cholesterolu (HDL) je totiž mnohem komplikovanější, neboť zahrnuje mnoho různých typů. Ne všechny jeho variace hrají přitom v organismu pozitivní roli, například při výživě srdce a cév. Hodný cholesterol prostě není jen jedna látka, naopak se v těle vyskytuje v různě dlouhých řetězcích o různé hustotě a chemických vlastnostech. Těmito změnami se mění i jeho vhodnost pro naše zdraví. Určité typy dobrého cholesterolu nám například zhoršují záněty tím, že cévy spíše ucpávají, než aby je čistily.
Dosavadní poznání bohužel neumožňuje stanovit, u kterého z pacientů je dobrý cholesterol dobrým cholesterolem, a u koho se jedná o variantu hodného cholesterolu, která škodí. S tím souvisí i negativní zkušenosti z konzumace různých léků. O statinech již byla řeč, spektrum ne zcela vhodných medikamentů je ale mnohem širší. Podle údajů publikovaných v Center for the Advancement of Health musely být například v minulosti ukončeny zkoušky léku torcetrapib. Ukázalo se totiž, že zvyšuje krevní tlak a místo toho, aby pomáhal, zvyšoval riziko úmrtí. Obdobně to dopadlo s použitím léků, které známe z léčby diabetu a v nichž je účinná látka thiazolidinedion (např. Avandia a Actos). Tyto léky zvyšovaly HDL, ale současně zhoršovaly kardiovaskulární problémy.

Jedna věc platí stále: zhubnout, hýbat se a přestat kouřit

Co z toho všeho vyvodit? V prvé řadě bychom se neměli děsit mírně zvýšené hladiny zlého LDL cholesterolu, zejména ve stáří. Pokud je to možné, bylo by také žádoucí vyvarovat se používání léků na zvýšení hodného HDL cholesterolu. V opačném případě budeme spíše než na svém zdraví pracovat na zdravotních problémech.

Zdroj: